stand van zaken

Watertanks in New York: de Kunst van Water is een kunstproject van Ineke Hauer. In dit meerjarenproject, ontwikkeld en gerealiseerd in de periode 2000 tot 2006, heeft Ineke Hauer onderzoek gedaan naar het fenomeen watertank op de daken van gebouwen in New York. In beeld, woord en geluid doet zij verslag van de betekenis van de watertank in het (dak)landschap van New York. De uitkomsten van haar onderzoek heeft ze in Nederland samengevat in de plaatsing van een New Yorkse watertank op een Rotterdams gebouw. Het gebouw Montevideo op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. Naast Hotel New York.

Deze website is het digitale werkcahier van Watertanks in New York: de Kunst van Water. In de hoofdstukken ‘op de huid gezien’ tot en met ‘contactinformatie’ staat informatie over het ontstaan, de uitgangspunten en de ontwikkeling van Watertanks in New York: de Kunst van Water. In dit hoofdstuk ‘stand van zaken’ is tijdens de duur van het project verslag gedaan.

Onder lees verder kunt u alle ‘stand van zaken’ lezen die in de loop van Watertanks in New York: de Kunst van Water zijn verschenen.

Bent u in Rotterdam, vergeet dan niet te kijken naar de watertank. Rijdt u vanaf het centrum naar de Erasmusbrug, dan ziet u de watertank zodra u de brug oprijdt op het dak van Montevideo op de Wilhelminapier aan uw rechterhand. Rijdt u vanaf Rotterdam zuid naar de Erasmusbrug en rijdt u langs de Hoge School en het Gerechtsgebouw, dan ziet u de watertank op Montevideo aan uw linkerhand.

lees verder...stand van zaken archief