een expositieruimte in montevideo

In de stukken die ik tot nu toe heb geschreven over het project, met name de stukken die betrekking hebben op de watertanks op Montevideo, heb ik het idee geopperd van het inrichten van een expositieruimte in het appartementencomplex Montevideo.
Deze expositieruimte zou een navolging kunnen zijn van het Skyscraper Museum in New York en bijvoorbeeld aanhaken bij het Nederlands Architectuurinstituut en/of het Nederlands Fotomuseum.
Het Skyscraper Museum in New York heeft voor een deel een vaste opstelling en een ander deel wisselende exposities. Het richt zich op de historie en de ontwikkeling van hoogbouw. Voor Rotterdam een unieke mogelijkheid zich nog meer als dé hoogbouwstad van Nederland te profileren.
Het museum in New York heeft een nieuwe vestiging in Battery Park City. De ruimte van het museum wordt gedoneerd aan het museum door Developer Millennium Partners. Het architectenbureau Skidmore, Owings en Merrill, de ontwerper van het gebouw waarin het museum wordt gevestigd, biedt voor de inrichting van de ruimten gratis zijn diensten aan.
Nader onderzoek heeft uitgewezen dat een Hoogbouwmuseum in bepaalde kringen in Rotterdam wordt toegejuicht.
Er bestaat een Stichting Wolkenkrabbers in Rotterdam en een landelijke Stichting Hoogbouw.
De ontwikkeling van een Hoogbouwmuseum in Rotterdam is interessant en het zou mooi zijn als het er komt, maar het is uiteraard niet waar het werkelijk over gaat in het project Watertanks in New York: de Kunst van Water. Toch is het een van de vele zijwegen die ik regelmatig passeer in het project. Af en toe kan ik het niet laten zo'n zijweg in te slaan.

Je kan het dAk op!

Een andere zijweg die ik ben ingeslagen is de uitwerking van mijn conceptplan: Je kan het dAk op! Dakkamperen in een stadslandschap.
Dit conceptplan heb ik ontwikkeld omdat de watertanks in New York deel uitmaken van het stadslandschap. Door de watertanks op de daken van New York ben ik me bewust geworden van de eigenheid en de bijzonderheid van het daklandschap van een stad. In Rotterdam is het stadslandschap een nog onontwikkeld gebied. De watertanks op Montevideo zijn daarom ook een bijdrage aan het bevorderen en ontwikkelen van een boeiend en betekenisvol daklandschap in Rotterdam.
Door dakkamperen wordt dit landschap voor veel mensen toegankelijk.
Tijdens de eindmanifestatie van Watertanks in New York: de Kunst van Water in 2005 is het de bedoeling dakkamperen op te nemen in het totale aanbod van activiteiten die plaatsvinden.